Tjedan Crvenog križa

U sklopu Tjedna Crvenog križa, u petak 13.5. nekoliko učenika 4. a razreda je pozvano da preuzme nagrade za najbolje ostvarene literarne radove. Učenici: Karlo Saršon, Neva Frleta, Sanda Vuković, Leni Suzić, Andro Vučetić i Marko Pušić su nagrađeni u dvjema kategorijama. Nagrade su primili u Dvorani Mladosti na Trsatu gdje su uživali uz prigodan program. Dio učenika je dao izjave za medije što možete pogledati na poveznici ispod teksta.

IMG_20220519_131626.jpg
 
 

Koji ste tip čitatelja?

04.04.2022.

176035811_10159549026421563_1293021529998040725_n.jpg
 
 
1646043992580.jpg

Druženje sa Sanjom Pilić

28.02.2022.

Učenici 3.b razreda su imali zadovoljstvo virtualno se podružiti sa poznatom dječjom književnicom i spisateljicom Sanjom Pilić. Kroz 45 minuta dobro su upoznali Sanju Pilić i saznali mnoge zanimljivosti o njoj. Omiljeno jelo, sport, predmet u školi, koliko voli pisati i ima li baš uvijek volje i inspiracije za nove knjige. Učenici su mogli postavljati pitanja, a ona su bila uistinu šarolika i književnica je vrlo rado odgovarala na njih. Veselimo se i nekom novom susretu!
Dodatne fotografije pogledajte na poveznici ispod.

 

Maškare

18. veljače 2022.

Petak je dan za maškare!
Još kad nam je ovako divno, sunčano vrijeme, pripremamo se za vikend i praznike- onda su maškare još zabavnije. Pjevalo se, ludiralo, zabavljalo...
Pogledajte sve u našoj video galeriji....

 

VALENTINOVO

14.veljače 2022.

Učenici šestih i osmih razreda su s učiteljicom Irenom Čorak Tijan ususret Valentinovu  organizirali tjedan ljubavi - projekt Pohvalnica životu i ljubavi . Osmišljavali su ljubavnu abecedu, istraživali najljepše ljubavne filmove, pjesme i stihove. Učenici su se upoznavali s najpoznatijim ljubavnim parovima, zapisivali najljepše misli o ljubavi te stvarali vlastite ljubavne pjesme. Ljubav je bila svuda oko nas... Kako je to izgledalo- možete pogledati u video prezentaciji, a sve njihove radove klikom na poveznicu ispod teksta.

 
Image by GeoJango Maps

Knjižnica osnovne škole Kantrida na umap-u

Na web stranici uMap na kojoj se mogu kreirati različite karte i lokacije, napravljena je karta školskih knjižnica u republici Hrvatskoj. I naša knjižnica je uvrštena na tu kartu, pa ju možete potražiti na poveznici dolje.
Također možete vidjeti i stranice ostalih školskih knjižnica koje su sudjelovale u ovom projektu.

 

Hlapić u knjižnici

13.12.2021

Učenici 3. a razreda su imali lektirno prijepodne u knjižnici s učiteljicom Eleonorom i knjižničarkom. Raspravljali su o pročitanoj knjizi "Čudnovate zgode Šegrta Hlapića" te učili i naučili puno toga zanimljivog o Ivani Brlić Mažuranić. Iznenadilo ih je da je Ivana imala sedmero djece, da je bila čak četiri puta nominirana za Nobelovu nagradu, da je znala govoriti  pet jezika i još mnogo toga.Na kraju druženja, učenici su bili vrlo maštoviti i kreativni u oslikavanju majica na temu naučenog. Bilo je tu zaista maštovitih i nadahnutih kreacija, a sve ih možete vidjeti u video prilogu.