top of page
Blue Kids Photo Collage Play Class Instagram Post.jpg

Državno natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

U petak 10. svibnja u Čakovcu je  uspješno održana državna razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“. Projekt koji je započeo prije 15 godina u Međimurskoj županiji sa 20-ak škola, danas ima rekordan broj sudionika iz 20 županija i to 220 osnovnih i 35 srednjih škola, kao i iz Mađarske, Slovenije i Srbije. 
Ove godine je naša Škola zahvaljujući učenicima Rozi, Tiji i Franu Filipu po prvi put izborila pravo sudjelovanja na Državnoj razini. Domaćin i organizator natjecanje bilo je Međimursko knjižničarsko društvo koji su nas odlično ugostili. Učenici su imali priliku sudjelovati u prigodnom programu i razgledavanju grada Čakovca. Upoznali su i autoricu knjige "Trči, ne čekaj me!", Bojanu Meandžiju koja im je ispričala momente iz svog, ratom obilježenog djetinjstva. 
Iako nismo pobijedili, stekli smo vrijedna iskustva koja ćemo pamtiti! Čestitke našim učenicima!

Međimurska županija
Naslovnica: About
photo-collage.png.png

Naša mala knjižnica

Zvonko ili tko škaklja uho

Započeli smo novi ciklus projekta Naša mala knjižnica s knjigom Zvonkom. U ovogodišnjem ciklusu sudjeluju učenici 1. a razreda s učiteljicom Martinom i knjižničarkom Anđelom. Ova vrlo zanimljiva knjiga koja se čita s dvije strane je pobudila veliki interes naših prvašića koji su je pažljivo slušali, a zatim i rješavali radne listiće vezane za ovu knjigu uz pomoć kojih su još mnogo toga naučili o raznim osjetilima, kako funkcioniraju i čemu služe

Naslovnica: About
Snimka zaslona 2024-04-29 111648.png

Naša mala knjižnica 2023./2024.

I ove godine uključili smo se u međunarodni projekt Naša mala knjižnica. Ove godine će uz knjižničarku projekt voditi i učiteljica Martina Mašić s učenicima 1. a razreda. Tijekom godine čitat će se šest odabranih naslova:
Moja baka, Jan De Kinder
Zvonko, Audra Baranauskaite
Uhvatio sam gnoma, Alberto Lot
Zvuk, Gulsah Yemen
Djevojčica i grad, Vane Kosturanov
Gdje se skriva Vedran?, Iva Bezinović- Haydon

Naslovnica: About

Trsatski zmaj

Učenici 2.a razreda su u knjižnici, na malo drukčiji način obradili lektirni naslov “Trsatski zmaj”. Nakon što smo zajednički pročitali slikovnicu i razgovarali o njoj, učenixi su se nastojali poistovijetiti s likovima knjige na jedan drukčiji način, kroz emocije i njihovo viđenje svijeta. Bilo je zanimljivo čuti razmišljanja djece o glavnim likovima, njihovim osjećajima, postupcima i ponašanjima.

1.png
Naslovnica: Feature

Bojana Meandžija, književni susret

"Trči, ne čekaj me"
   05.12.2023.

Zašto nije svako djetinjstvo isto, bezbrižno i zaigrano i kako je izgledalo njeno tijekom Domovinskog rata, ispričala nam je danas Bojana Meandžija .  Njena autobiografska knjiga "Trči, ne čekaj me!" priča je o prekidu mladosti, o bolnom i brzom odrastanju u skloništu između sirena i uzbuna prikovala je naše osmaše za stolice. Hvala Bojana što si nam ispričala svoju priču!

Bojana Meandžija
Naslovnica: Image
Snimka zaslona 2023-12-07 093317.png

Naša mala knjižnica


10.11.2023.

Krenuo je novi ciklus Naše male knjižnice. Projekt smo otvorili knjigom Zvonko, Audre Baranauskaite. Knjiga je vrlo neobična jer se čita s dvije strane, a govori nam o dječaku koji jedan dan ne vidi, a drugi dan ne čuje. Učenici 1. a razreda koji ove godine sudjeluju u projektu s knjižničarkom i učiteljicom Martinom su kroz zanimljivu radionicu raspravljali o knjizi, ali i naučili puno o osjetilima kroz zanimljive igre.

Naslovnica: Image

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

15. listopad - 15. studeni

Književnost bez granica. Nek ti riječ ne bude strana(c).
Organizirane aktivnosti će se odvijati i u našoj školi, a ostale programe u našoj blizini možete potražiti na službenim stranicama manifestacije.

Mjesec hrvatske knjige
Horiz_a4.jpg
Naslovnica: Opening Hours

Poštarska bajka

Ponedjeljak, 6. ožujka 2023.

Učenici 2. b razreda su ovog puta malo drukčije obradili obaveznu lektiru. Sat je održan u knjižnici gdje su učenici zajedno analizirali pročitano djelo, komentirali likove i pouke ove bajke te napravili veliki plakat o pročitanoj knjizi. Učenici su i naučili pravilno adresirati pisma koja su zatim oslikali kako bi bila vesela i šarena.

viber_slika_2023-03-07_11-56-35-680.jpg
Naslovnica: Image
Naslovnica: About

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

U srijedu, 8. ožujka 2023. tri naše učenice: Roza Dujmović, Tia Ivanišević i Nina Uhač predstavljale su Školu na županijskom natjecanju "Čitanjem do zvijezda". Između 24 škole, naše su učenice postigle fenomenalne rezultate i zauzele visoko 4. mjesto. Bravo cure, na uloženom trudu i odličnom rezultatu!

viber_slika_2023-03-08_16-54-41-428.jpg
Naslovnica: Pro Gallery

Kiko i zaSlon

13.12.2022.

Za učenike prvih razreda u školskoj knjižnici  održana je edukativna predstava "Kiko i zaSlon" .  Odrastanje današnjih generacija djece i mladih velikim se dijelom odvija u virtualnim svjetovima koje je teško zaustaviti. Internet neosporno donosi mnoge mogućnosti, predstavljajući platformu za učenje, razvijanje interesa, izvor informacija o raznim temama, razvoj identiteta, povezivanje s vršnjacima i olakšavanje komunikacije s drugima. Istovremeno važno je biti svjestan da internet donosi i određene rizike. Najbolji način da ostanemo sigurni i zaštićeni u svijetu brojnih rizika je edukacija. Naš nestašni slon zaSlon i njegova prijateljica kroz različite primjere poučili su nas kako sigurno koristiti Internet i društvene mreže. Zahvaljujemo Udruzi RUKA i glumcima RI Teatra koji su izveli edukativnu predstavu.

Naslovnica: Video

"Knjiga je jedinstvena, prenosiva magija"

Stephen King

0 VhCBmi7vOkGUW47L_edited.jpg
Naslovnica: Quote
Naslovnica: Pro Gallery
Naslovnica: Quote

„Toliko knjiga, a tako malo vremena.”

Frank Zappa

960x0.jpg

J.K. Rowling

„Onaj tko ne voli čitati nije pronašao pravu knjigu za sebe.”

Naslovnica: Quote
Naslovnica: Quote
Book-and-beyond-664-2019.webp

Jeanette Winterson

"Knjige i vrata su ista stvar. Otvoriš ih i odeš u drugi svijet"

Naslovnica: Video

Hlapić u 3.b

30.rujna 2022.

Lektira ne mora biti dosadna! Dokaz za to su učenici 3. b razreda koji su na malo drukčiji način obradili "Čudnovate zgode šegrta Hlapića". Osim što su raspravljali o pročitanom djelu, trećaši su sa knjižničarkom istražili sve što su mogli o autorici, Ivani Brlić Mažuranić. Na kraju svih zanimljivih istraživanja, oslikavali su svoje bijele majice, s jedne strane crtajući zanimljivosti iz knjige, a s druge nešto o autorici. Rezultat su izuzetno kreativne i predivne majice, pune boja, detalja, mašte i ogromnog truda. Njihove radove možete pogledati u priloženom videu,a još fotografija ovih remek djela možete vidjeti na instagram stranici školske knjižnice.

School Music Art Talents Educational Collage.png

Prvi posjet školskoj knjižnici

Četvrtak, 15. rujna 2022.

Učenici 1.b razreda su se tijekom drugog tjedna škole upoznali sa školskom knjižnicom i knjižničarkom. Nakon upoznavanja s prostorom knjižnice, pravilima ponašanja u knjižnici, učenici su zajedno s knjižničarkom pročitali slikovnicu, a zatim su odabrali svoje prve knjige za posudbu .  Nadam se da će nam često dolaziti i puno čitati jer od čitanja se raste! :)

Naslovnica: About
Naslovnica: Pro Gallery

Koji ste tip čitatelja?

04.04.2022.

176035811_10159549026421563_1293021529998040725_n.jpg
Naslovnica: Image