Knjiga kao pjesma

Učenici 7.a su se prisjetili i odabrali omiljene knjige iz kojih su, kroz grupni rad, izdvajali omiljene i zanimljive stihove, citate i izreke te ih pretočili, oblikovali kao pjesmu koju su na kraju predstavili kroz željeni glazbeni, poetski izričaj. Svi video, audio uradci i tijek rada prikazani su u obliku knjige (bookcreator).

 

Najljepši citati

4.b razred

Učenici 4. b razreda istražili su i zapisali najljepše citate o knjigama i čitanju

 

Knjiga na filmu

 8.a je istraživao i uspoređivao filmove nastale na temelju književnih djela, izdvajao najbolja i najgora ostvarenja te raspravljao o prednostima knjige ili filma i filmskim izražajnim sredstvima. Na temelju toga izradili su powerpoint prezentaciju i plakat o ekranizacijama lektirnih naslova.

1649882418697.jpg
 
 

Čarolije Marka Twaina

2.a

Tema je bila Čarolije Marka Twaina i matematičke priče o knjigama. Učenici su razgovarali i interpretirali priču Marka T. "Tom Sawyjer", a zatim crtali parobrode. Nakon toga smišljali su svoje matematičke priče o knjigama (sa zbrajanjem i oduzimanjem brojeva do 100), pisali su račune i odgovarali. Na kraju su svaku svoju priču i ilustrirali crtežom.

 

Slikovnica "Uskršnji zeko"

Učenici 1.a razreda izradili su razrednu slikovnicu "Uskršnji zeko". Istu su pročitali i odglumili u kratkom igrokazu.

 
 

Knjiga je putovanje

4. a razred

Učenici su odabrali najdražeg autora i dovršili drugi dio fotografije te napisali njegov citat ili lijepu misao. Putovanje knjigama odnosi se na putovanje kroz autorove misli i osjećaje.

 
 
 

Knjiga je vremeplov

Učenici 6. c razreda su istraživali razvoj pisma kroz povijesna razdoblja sve do danas. Od crtanja po špiljama do suvremenog doba i tipkanja poruka.

 

Lektirni časopis

Učenici 6. b. razreda su izradili svoj vlastiti časopis, Lektirni časopis.

 

"Moja najdraža knjiga"

Učenici 5.a razreda su napravili spisak njihovih najdražih knjiga. Objasnili su zašto im je baš ta knjiga najdraža, o čemu se u knjizi radi, tko ju je napisao i izdvojili su njima najdraži citat.

 

Enciklopedija afričkih životinja

Učenici 3. a razreda su nakon detaljnog istraživanja osmislili  i izradili vlastitu enciklopediju afričkih životinja.